Automatisch updaten WordPress

WordPress heeft onlangs aangekondigd dat ze oudere versies automatisch gaan updaten. Dat alles voor de veiligheid. Op deze manier wil WordPress ervoor zorgen dat het WordPress-ecosysteem veiliger is. Beheerders hebben wel de mogelijkheid om auto-updates uit te zetten. Ook komt WordPress met een implementatieplan.

Wat gaat er dan precies gebeuren?

WordPress wil onveilige sites binnenkort automatisch, en dus gedwongen, updaten. Het gaat hierbij met name om WordPress websites die een oudere versie gebruiken. Hiermee wordt bedoeld vanaf versie 3.7. Op deze manier hoopt WordPress het internet als geheel beter te kunnen beveiligen.

Een groot deel van de websites op internet draait op WordPress. Dat is natuurlijk ook een risico. Hackers kunnen WordPress proberen aan te vallen en daarmee een groot gedeelte van het internet treffen. Er zijn zelfs speciale tools waarmee hackers verouderde WordPress websites kunnen opsporen.

Wat betekent dit als je een WordPress website hebt?

Als je met jouw WordPress website de nieuwste versie (huidige versie: 5.2.2) gebruikt, dan is er niets aan de hand. Je loopt het meeste risico als je een zeer oude versie van WordPress gebruikt, vanaf 3.7. Deze versies zijn het meest kwetsbaar en lopen het grootste risico om gehackt te worden.

Dit betekent niet dat je niet hoeft op te letten als je de nieuwste versie gebruikt. WordPress wil belangrijke, nieuwe updates gaan doen binnenkort. Het is natuurlijk van groot belang dat je deze allemaal doorvoert.

Wanneer vinden deze automatische updates plaats?

Ik hoor je denken; allemaal leuk en aardig maar wanneer zijn deze updates er dan? WordPress ziet automatisch updaten als een veilig proces. Er zijn namelijk speciale mechanismes ingebouwd waardoor het niet mogelijk is om zomaar terug te vallen op een oudere versie. WordPress heeft daarom een plan van aanpak opgesteld.

Het plan van WordPress:

1. Op wordpress.org/news zal worden gepubliceerd wanneer de eerste auto-update plaatsvindt.

2. Vervolgens is er een optie om te weigeren.

3. Het Core-handboek krijgt een update.

4. Support policy wordt aangepast

5. De automatische updates van WordPress worden in fasen uitgevoerd

Wat kunnen wij van WEBBER daarin voor jou betekenen?

Als klant kun je bij ons een technisch onderhoudscontract afsluiten dat maandelijks opzegbaar is. We voeren dan iedere maand/2 maandelijks of per kwartaal onderhoud uit waarbij we WordPress updaten en de plugins en de database nakijken of er geen vreemde dingen in staan.

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *