#trots op

Ticketpoint

Wij zijn trots op Ticketpoint. Ticketpoint is een aanbieder van tickets op alle gebieden. Of het nu gaat om een concert van ‘De Toppers’ of een sportevenement, de kaartjes zijn te koop bij Ticketpoint. Maandelijks zoeken talloze bezoekers naar tickets voor deze evenementen. Met de nieuwe website, inclusief ticketsysteem spelen we in op deze behoefte. Gebruiksgemak staat centraal!

logo-ticketpoint

Waarom wij #trots zijn op Ticketpoint!

Maandelijks zoeken talloze internetgebruikers naar tickets voor een concert, event of uitje. Ticketpoint speelt in op deze behoefte met een groot aanbod aan kaartjes, zoals voor de ‘Toppers in Concert’. Een mooie samenwerking met hen heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe site weer helemaal up-to-date is. Het doel van de website? De gebruiker in zo min mogelijk stappen naar de bestelstraat voor tickets te sturen.

Ticketpoint & technieken

Naast gebruiksgemak van de website en een overzichtelijk CMS (Content Management Systeem) zijn er een aantal slimme koppelingen gemaakt met externe tools. Ticketpoint bouwt, door middel van KiyOh reviews, data op die wij vervolgens ‘aanleveren’ aan Google. Het resultaat? Mooie review sterren in de Google resultaten en daarmee een betere CTR (Click Through Rate).

Daarnaast hebben we data van specifieke evenementen omgebouwd in een LD+JSON formaat. Een wat? Horen we je denken. Simpelweg een formaat dat Google kan lezen en koppelen aan een locatie en/of artiest. Het gevolg is dat Ticketpoint bij deze resultaten verschijnt en zo in één oogopslag te zien is dat zij de ticketing verzorgen.

Online marketing

Naast de technische ontwikkelingen zijn ook de online marketingmogelijkheden meegenomen. De vindbaarheid in Google, advertentiemogelijkheden en andere aspecten zijn meegenomen in het ontwikkelproces.

Wat vind jij van de nieuwe website van Ticketpoint? Of ben je benieuwd naar onze andere cases? Lees dan snel verder!

Bekijk de website
logo-ticketpoint

Marcel van Loon

Directeur

Ticketpoint verzorgt de verkoop van tickets op het gebied van allerlei soorten evenementen en biedt verschillende online marketingmogelijkheden aan. Een goede, up-to-date website met de juiste technieken mag daarbij niet ontbreken. Webber Interactief heeft ons daar uitstekend mee geholpen. Het koppelen van de website aan een ticketsysteem maar ook online marketing aspecten zoals SEO & Google Adwords zijn vanaf het begin meegenomen in het ontwikkelproces. De flexibele werkwijze en kennis van Webber sloot goed aan bij onze wensen. Ze hebben ons dan ook flexibel en prettig geholpen aan méér dan alleen een website.