De digitale brievenbus van nu: MailChimp!

Hoe we vroeger rondfietsten met flyers voor ieder huishouden, zo eenvoudig doen we nu een mailing de deur uit. En, het wordt alleen nog maar eenvoudiger. MailChimp is continu bezig met het ontwikkelingen binnen de tool, waardoor het gebruiksgemak blijft stijgen. Dat willen we graag met jullie delen.

Wat dan?!

Op basis van een template zijn er talloze verschillende mogelijkheden om een mooie campagne op te zetten. Bij het design van een nieuwe website nemen we vaak het MailChimp account al mee, waardoor alles in dezelfde stijl is. MailChimp zelf is daarnaast continu bezig met het optimaliseren van de tool en helpt ons met verschillende technieken.

De tool van MailChimp heeft een aantal belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt, die ook van toepassing zijn op jouw business.

Facebook with MailChimp

Het is mogelijk om MailChimp te gebruiken om Facebook Advertenties op te maken, en te activeren. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en het werkt allemaal vanuit een en dezelfde locatie. Ideaal dus! Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld alle adressen die in je MailChimp account staan te gebruiken om advertenties op af te sturen via Facebook.

Campagne URL

Iedere keer wanneer er een nieuwsbrief wordt verzonden, wordt er ook een campagne URL gemaakt zodat lezers hem via een browser kunnen lezen. En de nieuwsbrief kan – misschien nog wel belangrijker – makkelijk gedeeld worden. Voorheen was dit een ‘lelijke’ URL, met allerlei verschillende soorten tekens. Vanaf nu is deze URL aan te passen naar een zelf gekozen structuur, wat er dus een stuk mooier uit komt te zien.

Content manager

Er is een nieuw overzicht geïntroduceerd voor alle content, waarbij ook aanpassingen zichtbaar zijn en GIFjes. En er zijn koppelingen gemaakt met Shopify, BigCommerce, WooCommerce Magento en API v3.0 zodat er snel afbeeldingen ingevoegd kunnen worden.

Intent-based templates

Het kiezen van het juiste template is ontzettend belangrijk, voor welke business dan ook. MailChimp heeft de keuze voor een template vergemakkelijkt. Er is een hulpgids geïntroduceerd die helpt met het content creatie proces en advies voor het template dat daarbij past.

Benieuwd naar de mogelijkheden die WEBBER interactief jullie biedt met MailChimp? We helpen jullie graag.

Bel nu Mail nu

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *