Hoe kies je het juiste CMS?

Hoe kies je het juiste CMS? We adviseren je!

Bij WEBBER werken we voornamelijk met WordPress als Content Management Systeem (CMS). Maar er zijn natuurlijk meerdere systemen waar je gebruik van kunt maken. Benieuwd waar je op moet letten bij het maken van een keuze? Verschillende systemen hebben nou eenmaal verschillende behoeften. Er zijn daarbij een aantal technische wensen die je kunt koppelen, we zetten ze voor je op een rijtje!

Kies een taal

Moderne API-gebaseerde systeemarchitecturen – met name op het gebied van cloud-oplossingen – ploppen als paddestoelen uit de grond. Mede daardoor is de programmeertaal steeds minder belangrijk geworden. Kies daarom een CMS dat gebaseerd is op de taal waar ook jouw medewerkers zich prettig bij voelen én wegwijs mee kunnen.

Content of pagina centrisch?

De exacte definitie is discussie gevoelig en laten we dus even in het midden. Maar, in zijn algemeenheid kun je stellen dat de onderliggende content in een pagina-centrisch CMS, verbonden is aan de pagina waarop deze getoond wordt. Simpel gezegd: front- en backend zijn gekoppeld, wat betekent dat content bij een bepaalde pagina hoort. Dit principe is dan ook geschikt voor blogs en websites die content slechts op één plek weergeven. De content in een content-centrisch CMS is niet verbonden aan een specifieke webpagina. De content kan op verschillende plekken, bijvoorbeeld op apps en portals, worden weergegeven, zonder daarbij steeds een specifiek template aan te passen.

SEO toepassingen

Niet geheel onbelangrijk, de toepassingen voor SEO die een CMS biedt. Aangezien niet iedereen kan coderen, is het prettig als jouw CMS mogelijkheden biedt om op een simpele wijze dingen als alt tags, meta descriptions en H1/H2 koppen in te voeren.

Tot slot draagt de mate van personalisatie bij aan de keuze en dit is waarschijnlijk het allerbelangrijkste! Een website moet volledig uitstralen wat je voor ogen hebt en de doelgroep graag heeft!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *