Hout het beton van de toekomst?

Iedereen die in Eindhoven woont en regelmatig op Strijp-S te vinden is kan het afgelopen weken niet ontgaan zijn; het Biobasecamp tijdens de Dutch Design Week! Dit mega grote bouwwerk gemaakt van populieren was namelijk nogal opvallend! Je vraagt je misschien af wat Biobasecamp nou eigenlijk precies was? Dat leggen wij je uit!

Biobasecamp is een paviljoen dat op het gebied van architectuur aangaf hoe ‘bouwen met bomen’ kan bijdragen aan de reductie van CO2 én de reductie van stikstof door conventionele bouwmaterialen zoals beton te vervangen door biobased materialen.

Het dek is van het Biobasecamp is opgebouwd uit modulaire vloerdelen van kruislaaghout die na de Dutch Design Week herbruikbaar zijn. Door meer economische waarde te creëren voor hout in Nederland, kunnen er meer bossen worden aangeplant. In de toekomst wil Biobasecamp daarom het liefst Nederlands hout gaan gebruiken voor hun projecten. De Nederlandse bouwopgave kan daarmee bijdragen aan bestrijding van klimaatverandering én aan de kwaliteit van het landschap. Dat geldt ook voor het Brabantse populierenlandschap. Daarom wordt het dek van het paviljoen ondersteund door stammen van populieren uit de omgeving van Eindhoven.

Het Biobasecamp vormt een vertrekpunt voor expedities van ontwerpers en opdrachtgevers naar de mogelijkheden die dit ‘beton van de toekomst’ biedt!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *