Het duurt een even voordat de nieuwe website of webpagina is opgenomen in de zoekresultaten, doordat Google deze eerst nog moet indexeren.

Het duurt een even voordat de nieuwe website of webpagina is opgenomen in de zoekresultaten. Dit komt door het feit dat Google deze content eerst nog moet indexeren. Indexeren bestaat uit het proces waarin bestanden worden bekeken en worden beoordeeld en waarna wordt bepaald hoe deze worden opgenomen in de index of database. De Google-index lijkt op de index van een bibliotheek, maar in plaats van boeken bevat deze alle webpagina’s die Google kent. Wanneer Google de website bezoekt, worden nieuwe en bijgewerkte pagina’s gedetecteerd en wordt de Google-index bijgewerkt. Wanneer een website niet is geïndexeerd, is deze onvindbaar voor mensen die zoek in Google. Het is daarom belangrijk om iedere pagina te laten indexeren, zodat de gehele inhoud van je website vindbaar is in Google. Het kan zijn dat de website en webpagina’s na een tijdje nog niet zijn geïndexeerd. Nieuwe webpagina’s dienen zich eerst te bewijzen volgens Google, voordat deze in de zoekresultaten zichtbaar zijn. Het kan tevens zijn dat Google de onderliggende pagina’s niet kan zien. Het kan ook voorkomen dat je duplicate content hebt en je de kans hebt om een penalty te krijgen.

Tips voor indexeren in Google

Om pagina’s alsnog te laten indexeren kun je bijvoorbeeld zorgen voor links naar andere websites/webpagina’s of zorgen dat andere websites naar jouw pagina linken. Naast linkbuilding  is een goede navigatiestructuur belangrijk bij het vinden van je pagina’s. Ook moeten de pagina’s unieke content bevatten.

Terug naar overzicht