Mobiele SEO? Dit moet je doen!

Mobiele SEO is steeds belangrijker, maar ben jij er wel klaar voor met je website?

Responsive

Niets nieuws natuurlijk, maar let er dus altijd op dat alle content van je website mobiel goed wordt getoond. Niet alleen de standaardpagina’s, maar ook blogberichten of andere afwijkende templates. Heb je de mobiele site op een aparte URL staan? Bijvoorbeeld m.domein.nl? Dan check of de content overeenkomt met de desktop website. En, of het aantal te indexeren pagina’s ook gelijk is. Dan is er niets aan de hand!

Mobiele laadsnelheid wordt een rankingsfactor

Mobiele laadsnelheid wordt vanaf juli 2018 een officiĆ«le rankingsfactor voor Google. Zorg dus dat dit in orde is! 53% van de bezoekers haakt namelijk af bij een laadsnelheid, langer dan 3 seconde. Een trend die daarop aansluit is AMP. AMP zijn eigenlijk normale HTML5-pagina’s, met een aantal extra regels en beperkingen. Mobiele vriendelijkheid en snelheid is daarbij essentieel. Gebruiksgemak van de bezoeker staat centraal, we verwachten dan ook dat deze technologie langzaamaan verandert naar onmisbaar!

Progressive Web Apps (PWA)

PWA is een nieuwe development techniek. De PWA’s zijn mobiele web pagina’s die toegankelijk zijn via een browser, maar een app functionaliteit heeft. Ze zijn offline te gebruiken en daardoor hebben ze een hoge snelheid. Hoeven niet gedownload te worden, zijn indexeerbaar en geven de mogelijkheid om pushberichten te versturen. De PWA techniek is te combineren met AMP’s. Waardoor ze elkaar versterken! Meer weten? Neem contact op met een van onze developers.

Mobiel verkeer is al langere tijd belangrijk, maar dergelijke technieken als hierboven vermeld zorgen ervoor dat het steeds makkelijker wordt om op in te spelen!

Bel nu Mail nu

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *