Mobile first, waarom eigenlijk?

Mobile first is niet meer weg te denken. Maar hoe gaat dat dan precies?

Mobile first houdt in dat een webdesign wordt bedacht en ontwikkeld voor een smartphone. Het grootste deel van de website bezoeken vindt tegenwoordig namelijk plaats via mobile. Dit dwingt ons eigenlijk om een website daar volledig op in te richten. Niet alleen het design moet er op inspelen, ook de content zelf. Waarom precies?

Het vergemakkelijkt keuzes

Mobile first zorgt ervoor dat keuzes maken op een website gemakkelijker wordt. Op een mobile device is geen ruimte voor lange lappen tekst, want dat leest simpelweg niet fijn. Het gevolg? Enkel de hoognodige belangrijke informatie wordt getoond. Een prikkelende kop, maar geen ellenlange beschrijvende tekst.

Gebruiksvriendelijk

Het is voor de gebruiker een groot voordeel dat mobiele websites ingericht zijn op laagdrempelig gebruiksgemak. Voor de designer is het echter wat lastiger. Visuele ontwerpen voor een klein scherm beperken de mogelijkheden voor de creativiteit. Voor versiering is namelijk minder ruimte. Natuurlijk blijft een responsive design in deze tijd belangrijk, waardoor onze designers getriggerd worden op zoek te blijven gaan naar originele idee├źn.

Begin met de content!

Hoewel het niet vaak gebeurt, adviseren we toch om te beginnen met de content. Dan weet een designer al hoeveel tekstruimte er moet komen, in plaats van andersom. Dit maakt het proces gemakkelijker en het eindresultaat gebruiksvriendelijker!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *