Safer Internet Day 2019

Ooit gehoord van Safer Internet Day (SID)? Vandaag is het weer zover! Deze dag wordt sinds 2004 elk jaar begin februari gehouden. Dit jaar vandaag dus, op 5 februari 2019. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technieken en mobiele telefoons.

Elk jaar wordt een ander thema gekozen en wordt er door de organisatie van deze dag opgeroepen een steentje bij te dragen aan het maken van een beter internet voor iedereen. Met name voor de jonge gebruikers onder ons! Dit is super belangrijk omdat internet niet alleen leuk is maar ook gevaarlijk kan zijn als er niet goed mee om wordt gegaan. Door jongeren en kinderen goed te instrueren wordt een veiligere online omgeving gecreëerd.

Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie en wordt gecoördineerd door InSafe. In Nederland vertaalt de Safer Internet Day zich in een week lang aandacht voor online veiligheid en de digitale vaardigheden van jongere gebruikers van internet. Een goed en belangrijk initiatief dus!

Dit jaar is de campagne naam “Together for a better internet”. Activiteiten die in Nederland plaatsvinden zijn bijvoorbeeld onderzoeken die gepresenteerd worden en activiteiten die een positief gebruik van internet stimuleren. Jongeren, docenten, ouders, hulpverleners, bedrijven en de overheid worden opgeroepen om gezamenlijk voor een beter internet voor kinderen te zorgen. Interessant? Door de hashtags #SID2019 en #SaferInternetDay te volgen kun je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom deze dag. Of bezoek de website via onderstaande link!

Voor meer informatie over SID klik hier

 

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *