Social media – de laatste ontwikkelingen

Social media is nog steeds hot & happening. Dat is natuurlijk niets nieuws. De ontwikkeling hiervan gaat dan ook razendsnel. Facebook is daarbij de grote social media eindbaas. Mede door de aankoop van Whatsapp en Instagram hebben ze een idioot grote database aan gegevens en statistieken. Maar, wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van social media? Wij zetten een aantal updates op een rijtje!

Instagram stories

Uiteraard is Snapchat een van de eerste apps die gebruikers aanbood om verhalen te vertellen middels foto’s en video’s. Instagram, en sinds kort ook Facebook, is daar inmiddels op ingehaakt met exact dezelfde dienst aan te bieden. Het is mogelijk om gemaakte foto’s en video’s te bewerken met tekeningen, tekst of emoji’s. Daarna post je deze op je Instagram account, en is de foto of video 24 uur lang zichtbaar. En Instagram heeft nog een update! Het is sinds februari 2017 ook mogelijk om meerdere foto’s te posten in één post. Zoals dat bij advertentiemogelijkheden al langer mogelijk was, is het nu ook voor de alledaagse gebruiker mogelijk. Te herkennen aan de bolletjes onder de foto’s.

Livestreamen

Op Facebook is deze functie al enige tijd actief. Bedrijven maar ook particulieren kunnen live gaan op Facebook. Dit houdt in dat volgers een melding krijgen en live kunnen volgen wat een persoon doet. Sinds november 2016 heeft ook Instagram deze update doorgevoerd en kan er ook vanaf Instagram live gevolgd worden waar iemand mee bezig is, ook wel: ‘Instagram stories’. Nadat de livestream is afgelopen, verdwijnt deze ook automatisch weer.

Videobellen

Whatsapp is daarnaast ook een belangrijke speler die niet van stilstaan houdt. Enkele maanden geleden hebben zij het videobellen geïntroduceerd in de applicatie. Nu is dit natuurlijk niet zo spannend, en had Whatsapp – vinden wij – hier al veel eerder mee moeten komen. Nu is het simpelweg de zoveelste manier om te ‘videobellen’. Maar toch, super veel mensen gebruiken de chat applicatie. Het is dan ook waarschijnlijk dat het videobellen via Whatsapp een populaire communicatie manier wordt. En dat de populariteit van bijvoorbeeld FaceTime of Skype via mobiel zal afnemen.

WEBBER interactief is volledig op de hoogte van de nieuwste trends voor social media. We helpen je graag om een volledige, up-to-date social media strategie op te zetten. Inclusief advertising!

Bel nu Mail nu

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *