Wereldwijd gezien is WordPress het meest populaire content management systeem (CMS). Hiermee kun je heel eenvoudig een website bouwen. Op dit moment draait meer dan 75% van de websites met een CMS op WordPress. Wat je ook voor soort website wil maken, het kan allemaal met WordPress! Hierbij kun je denken aan een blog maar ook aan een informatieve website. Alles is mogelijk!

Wat is een CMS dan?

Zoals al eerder gezegd staat CMS voor Content Management Systeem. Dit is een super eenvoudige en toegankelijke manier om websites in te richten en bij te houden. Design en inhoud blijven op deze manier gescheiden. Het voordeel hiervan is dat je de uitstraling van je website eenvoudig kan veranderen zonder dat je hierbij heel de inhoud opnieuw moet invoeren. Daarnaast is een tweede voordeel dat op deze manier de stijl op elke pagina hetzelfde blijft. Dit hangt niet af van de content die er ingevoerd wordt. Wil je meer weten over wat wij van WEBBER op design gebied in WordPress kunnen betekenen voor jou? Kijk dan hier!

De geschiedenis van WordPress

WordPress is opgericht in 2003. Het doel was het vereenvoudigen van publiceren van teksten op internet. In eerste instantie richtte WordPress zich vooral op bloggers. WordPress is een ‘open source’ programma. Dat wil zeggen dat je de programmatuur achter de website zelf kunt inkijken en, zo nodig, verbeteren. Hierdoor is WordPress snel ontwikkeld. Iedereen kan dus bijdragen aan het systeem. Het platform is dus steeds toegankelijker en functioneler geworden door de jaren heen. Dit blijft zich met de dag ontwikkelen. Daarnaast is en blijft de software van WordPress gratis toegankelijk!

De voordelen van WordPress

Omdat WordPress het meest populaire content systeem ter wereld is heeft het natuurlijk vele voordelen. Een paar voor je opgesomd:

  1. De gebruiksvriendelijkheid: Zonder technische voorkennis kun je eenvoudig een website maken en zelf onderhouden. Je hoeft geen ervaring te hebben met het maken van een website of invoeren van afbeeldingen. Ook is WordPress zoekmachinevriendelijk. Dat wil zeggen dat je eenvoudig kan zorgen dat je beter vindbaar wordt op Google.
  2. WordPress biedt super veel design-opties: Wat je wil uitstralen met jouw bedrijf kun je tot uiting brengen in het design van je website. In WordPress is er ook een eindeloze variatie in lay-out, kleurpatronen, afbeeldingen en lettertypes. Zonder dat je ingewikkelde codering hoeft te gebruiken kun je je website toch helemaal naar jouw smaak inrichten. Als je wel kan coderen ben je bij WordPress ook aan het juiste adres. Je kunt dan namelijk de bestaande templates zelf aanpassen.
  3. WordPress biedt oneindig veel plugins: WordPress biedt maar liefst 20.000 verschillende plugins aan. Wat zijn plugins nou weer, hoor ik je denken. Een plugin is een klein stukje software dat je aan WordPress koppelt. Hier kun je vervolgens de functionaliteit van de website mee uitbreiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een contactformulier toevoegen of je social media koppelen aan je website.
  4. De WordPress gemeenschap zorgt voor razendsnelle groei: De designs en plugins die je bij WordPress kunt gebruiken zijn ontwikkeld door tal van programmeurs wereldwijd. Alle ontwikkelaars die wereldwijd met WordPress werken verbeteren het systeem dagelijks. Daardoor is WordPress uitgegroeid tot het snelst ontwikkelende content-management-systeem.
  5. WordPress ook geschikt voor mobiele weergave: Het probleem dat je website er op je laptop mooi uitziet maar op je telefoon niet meer? Dit probleem heb je met WordPress niet meer! WordPress maakt jouw pagina geschikt voor de ideale weergave op elk device!

Ben je nu ook zo benieuwd geworden wat wij in deze voor je kunnen betekenen? Dan zouden wij het heel leuk vinden met jou in contact te komen! Zoals wij altijd zeggen: gewoon bellen! We bijten meestal niet! 😉

Bel nu Mail nu