Als je op straat kijkt zie je het al: de centra van steden zijn aan het verpauperen en de winkels, met name grote, bekende winkelketens, zijn aan het verdwijnen. Een belangrijke oorzaak: mensen doen hun aankopen steeds vaker en meer online. Met super snelle leveringsmethoden kun je bij sommige webwinkels zelfs vandaag iets bestellen en het dezelfde dag al in huis hebben!

Klinkt ideaal natuurlijk. Er zit alleen een grote maar aan dit ideaalbeeld: je bent niet de enige die een webshop heeft. Er is tegenwoordig heel veel concurrentie online. Maar hoe springt jouw webshop er nou uit? Hoe bereikt jouw webshop de juiste doelgroep? Dat zijn vragen waar wij bij WEBBER het antwoord op weten!

Wij van WEBBER zijn van mening dat een webshop jouw online etalage is. Deze moet natuurlijk net zo aantrekkelijk zijn als een etalage in een winkelstraat. De klant moet aangetrokken worden om iets te gaan kopen; wij weten hoe je dat gevoel óók met een webshop kan bereiken!

Hosting

Wanneer je besluit een webshop te beginnen, moet je beginnen met de hosting. Dit betekent dat jouw webshop een plekje moet veroveren op het internet. Deze webshop moet te bereiken zijn via een domeinnaam (of meerdere domeinnamen). Vaak is website-hosting voor webwinkels een compleet ander proces dan website-hosting voor websites zonder webshop. De website-hosting voor webwinkels zijn vaak veel groter en intensiever, enige kennis is dus vereist!

Kies je webwinkel zorgvuldig

Niet elke webwinkel is hetzelfde, dat zul jij als ondernemer ook wel ervaren? De ene webwinkel is meer gericht op kleine winkels of producenten, de andere op complexe en brede markten. Het ene systeem is het andere niet. Je hebt simpele systemen die iedereen praktisch gezien kan gebruiken, maar ook ingewikkelde systemen die wat kennis vereisen om ermee te kunnen werken.

Welk systeem past bij jou?

Omdat wij van WEBBER staan voor persoonlijke aandacht, beoordelen wij aan de hand van jouw eigen wensen welk systeem voor een webshop het beste bij jouw bedrijf past! Stel, je hebt een kleinere winkel met een klein assortiment, dan kan een WordPress WooCommerce shop waarschijnlijk prima werken. Als je nou een grotere winkel hebt, of meer dan een winkel, kan Magento een goede optie zijn om jouw webwinkel mee op te bouwen. Overwegingen die wij, als specialisten, hierin maken zijn bijvoorbeeld hoe de opbouw van je catalogus is en hoe jij makkelijk kunt importeren en exporteren van je voorraad en orders.

Je webdesign en online conversie

Omdat wij natuurlijk een aantal creatief specialisten in huis hebben, bepalen wij op basis van jouw bedrijfsidentiteit welk webdesign het beste bij jouw website past. Bij een webwinkel staat de gedragsstroom centraal, veel meer dan bij een gewone website zonder webshop. Als je ervoor weet te zorgen dat jouw bezoekers makkelijk kunnen zoeken en vervolgens ook makkelijk en snel kunnen afrekenen, kan je omzet stijgen. Wij van Webber kunnen je hiermee helpen en er op die manier voor zorgen dat de conversie verhoogt door usability ontwikkeling!

Statistieken

Jij, als eigenaar van een webwinkel, vindt het natuurlijk altijd fijn om te weten wat er in je klanten omgaat en waarom zij wel of juist niet tot een aankoop overgaan. Daar kunnen statistieken jou bij helpen! Als je een webwinkel hebt kun je namelijk tot in detail volgen wat jouw bezoekers precies doen en welke keuzes ze maken. Ideaal om jouw webwinkel verder te specialiseren en aan te passen aan de wensen en verwachtingen van je bezoekers.

Online verkopen

Als je eenmaal die gebruiksvriendelijke en professioneel ogende webshop hebt die jij voor ogen had, moet je natuurlijk nog wel te vinden zijn op het internet! Dit kan via talloze manieren waar wij, van WEBBER, écht alles vanaf weten. Het meest belangrijke is natuurlijk Google en Google Shopping maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld via Marktplaats jouw catalogus bekendheid te geven bij het grote publiek!

Ben je nu ook zo benieuwd geworden wat wij in deze voor je kunnen betekenen? Dan zouden wij het heel leuk vinden met jou in contact te komen voor een vrijblijvend gesprek! Zoals wij altijd zeggen: gewoon bellen! We bijten meestal niet! 😉

Bel nu Mail nu