Wanneer is jouw website online gezet? Is dat een vraag waar je überhaupt ooit over nagedacht hebt? Dat kan zomaar alweer een paar jaar geleden zijn. Dat zou betekenen dat je website een aantal jaar geleden voldeed aan de standaarden en de webbrowsers die je bezoekers gebruikten ook.

Maar nu is er wellicht veel veranderd, webbrowsers zijn verder ontwikkeld: alle technieken worden dagelijks verbeterd, veranderd en/of vervangen. Als je website daadwerkelijk verouderd is en iemand bezoekt jouw website, is de kans groot dat de website kapot lijkt te zijn.

Vandaag de dag zijn veel websites afhankelijk van websystemen. Voorbeelden hiervan zijn Magento en WordPress. Deze systemen ontvangen regelmatig updates om te blijven voldoen aan de veiligheidseisen van het internet en de steeds slimmer wordende hackers.

Vernieuwende technieken achter websites

Het internet bestaat uit duizenden protocollen, standaarden, browsers en verenigingen die deze ontwikkelen en bedenken. Door de jaren heen is de techniek achter een website sterk uitgebreid: er is tegenwoordig bijvoorbeeld veel meer vraag naar nieuwe functionaliteiten zoals animaties, intergratie met smartphones (bijvoorbeeld GPS). Niet alleen de techniek achter websites blijft ontwikkelen, ook de webbrowsers zoals Internet Explorer, Firefox en Chrome ontwikkelen zichzelf elke dag weer.

Creativiteit

Naast de techniek speelt ook creativiteit een rol: de smaak en het gedrag van je bezoekers verandert ook. Trends veranderen zo snel dat wat bijvoorbeeld vorig jaar nog hip was, nu alweer als oubollig kan worden ervaren. Een eerste indruk is natuurlijk super belangrijk dus je wilt dat je website een innoverende en trendy uitstraling heeft.

Veranderende gedrag consument

Last but not least: ook het internetgedrag van de mens blijft veranderen. Zeker vernieuwingen zoals smartphones en smartwatches veranderen onze houding ten opzichte van internet radicaal. In zekere mate kun je op dit gedrag inspelen met jouw website door bijvoorbeeld je inhoud slim te plaatsen, bepaalde teksten of indelingen te gebruiken om je bezoekers bijvoorbeeld naar de afreken-pagina te sturen. Het consumentengedrag verandert elke dag, laat staan hoeveel het veranderd is ten opzichte van 10 jaar geleden!

En wat nou over 10 jaar? Het internet ziet er dan hoogstwaarschijnlijk weer totaal anders uit. Het is bijna een levend organisme: iets dat je dus moet onderhouden. En dan bedoelen wij niet alleen technisch, maar ook wat betreft marketingdoeleinden, gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid op verschillende apparaten (denk aan laptop, iPad, smartphone etc.). Daarom hebben wij van WEBBER het volgende bedacht: een APK voor je website! Stuur ons de link naar je website, dan beoordelen wij hem aan de hand van de standaarden van nu en krijg je een vrijblijvend gratis adviesrapport van ons terug! Ideaal dus!

Ben je nu ook zo benieuwd geworden wat wij in deze voor je kunnen betekenen? Dan zouden wij het heel leuk vinden met jou in contact te komen voor een vrijblijvend gesprek! Zoals wij altijd zeggen: gewoon bellen! We bijten meestal niet! 😉

Bel nu Mail nu