gewoon bellen 040-2368010. we bijten, meestal, niet ;)

“Running in circles?”

Design

In het CMS kun je vrijwel alle content zelf plaatsen en aanpassen. We bouwen de templates op zo’n manier dat je zelf niet veel hoeft na te denken over hoe het er aan de voorkant uitziet. In sommige gevallen is het wel handig dat je wat meer vrijheid krijgt in de vormgeving. We maken dan ook regelmatig bepaalde afbeeldingen, kleuren, layout en letteropmaak wel beheerbaar.

Grafisch ontwerpen is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media,  zowel online als offline, met als doel om mensen iets mee te delen of te laten zien.

Responsive webdesign is de manier waarop websites zich aanpassen op verschillende apparaten. Denk aan laptops, tablets en mobiele telefoons. De content past zich aan het schermformaat aan.

Development

De smartphone markt is volwassen geworden, met als gevolg dat er meer websites bezocht worden via een telefoon dan via een desktop. Voorheen werden websites eerst ontworpen voor desktop gebruik, tegenwoordig is het meer logisch om een website eerst voor mobiel gebruik te ontwerpen. Op een desktop is er natuurlijk veel meer ruimte dan op een kleiner scherm. Als er eerst ontworpen wordt voor een desktop en er moet daarna nog ontworpen worden voor mobiel, heeft dit vaak ruimtegebrek als gevolg. Het is voor ontwerpers logischer om eerst voor mobiel te ontwerpen en vervolgens uit te breiden naar desktop, je gaat dus niet krimpen maar uitbreiden. Bijkomend voordeel is dat je ook meteen verplicht bent om goed na te denken over de prioriteit van de content; zo ziet de gebruiker altijd het belangrijkste als eerste.

Webdevelopment is een verzamelnaam voor alles wat met het realiseren/ontwikkelen van een website te maken heeft, zoals webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers.

WordPress is een content management systeem (CMS). Hiermee kan je content als pagina’s, media en berichten beheren. Zie het als de “achterkant” van je website.

Technisch onderhoud

De website zal binnenkort in brand vliegen. Nee, we raden echter wel aan om met regelmaat onderhoud te plegen. Het content management systeem WordPress komt ongeveer elk kwartaal met een update, en bijna elke 2 maanden met een update ten behoeve van de veiligheid. Veel updates gaan tegenwoordig automatisch, maar ook de plugins komen regelmatig met (veiligheids) updates. Wij updaten deze altijd eerst in de ontwikkeling omgeving en kijken of alles goed gaat, vervolgens durven we die stappen ook aan in de live omgeving. Zonder regelmatig onderhoud loop je meer risico om gehackt te worden. Het kan dan voorkomen dat er in willekeurige pagina’s zomaar reclame staat over viagra, bruidskleding of dat gebruikers na het klikken op een linkje naar 18+ websites door worden gestuurd… De website genezen van zulke epidemische hacks kost meer tijd dan af en toe de boel even bij te werken.

Wanneer je een pakket bij ons hebt afgenomen, wordt jouw website/webshop regelmatig door één van onze developers gecontroleerd op bovenstaande dingen (vraag: Wat hoort er bij website onderhoud?).

Nadat ze dit gedaan hebben, krijg je netjes een e-mail wat er allemaal is bijgewerkt op de website.

Mocht je geen maandelijks onderhoud willen, maar is er wel technisch onderhoud aan de site nodig, is dit natuurlijk ook altijd in overleg mogelijk.

  • Plugins worden bijgewerkt naar de nieuwste versie
  • Beveiliging van de site en de server worden gecontroleerd op de laatste bekende bugs
  • Afbeeldingen worden geoptimaliseerd t.b.v. serverruimte en laadtijd van de website
  • Er worden periodieke backups gemaakt van bestanden en de database (waar je content staat)

Hosting

Dat zou kunnen en is in sommige omstandigheden onvermijdelijk, maar we doen het liever niet. Om moeilijk op te sporen foutmeldingen te voorkomen, zouden de instellingen van de live omgeving precies hetzelfde moeten zijn als die van de ontwikkel omgeving. Het beste is natuurlijk als de hosting van -live- en -ontwikkel- bij één en dezelfde hostingpartij ondergebracht zijn. De partij waarmee wij samenwerken is Superior. Het grote voordeel is dat we in principe geen onvoorziene problemen tegen gaan komen voor wat betreft instellingen van de server. We kennen de mensen van Superior persoonlijk, dus als er wat is, kunnen wij rechtstreeks contact opnemen en lossen we problemen meteen op zonder daarvoor een ‘nummertje’ te trekken en wachten totdat er een support-ticket in behandeling wordt genomen zoals dat bij veel hosting partijen de gang van zaken is.

Bij Superior kunnen we afhankelijk van de omvang, het aantal bezoekers en jouw persoonlijke voorkeur een pakket aanmaken voor hosting en/of e-mail.

Wat voor hosting pakket je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal bezoekers, de ruimte die je websitebestanden zoals afbeeldingen en databases in beslag nemen. Als je geen idee hebt kun je altijd eerst contact met ons opnemen of het door ons laten regelen bij onze hosting partij. Mocht je het zelf willen regelen dan kun je bij de meeste hosting partijen vaak klein beginnen en als het nodig is later zonder moeite upgraden.

FTP is een afkorting voor File Transfer Protocol. Je kan FTP gebruiken om bestanden uit te wisselen tussen je computer en de server waar de bestanden staan van de website.

Opleveren & GO-LIVE

Met een Cross-browser test testen wij of de website op alle verschillende schermformaten en browsers goed functioneert en het er allemaal netjes uitziet.

Ten eerste checken we of alles werkt in alle soorten browsers. Dan maken we overal een back-up van en zorgen we ervoor dat de server waar de nieuwe site op komt te staan voorbereid is. Vervolgens migreren we alles wat we eerder op onze testomgeving hebben gemaakt naar de nieuwe omgeving. Alles inclusief bestanden, database en content. Daarna: champagne!

Voordat we een website live zetten, moeten we een aantal zaken controleren. Het belangrijkste is eigenlijk dat de domeinnaam vastgesteld is en de hosting van de website geregeld is. Als dat geregeld is en alle gegevens compleet zijn, vragen we altijd even uit te loggen uit het Content Management Systeem zodat we straks niet met bijvoorbeeld half ingevoerde teksten live staan. Zodra iedereen is uitgelogd, voeren we een laatste check uit waarbij we de versie controle ( Git ) resetten, de veiligheidsmaatregelen nog eens controleren en Google Analytics implementeren. Dan zetten we de database over en kopiëren we alle bestanden naar de nieuwe server. In de database moeten we dan nog alle ‘oude’ linkjes van de ontwikkeling omgeving vervangen door de nieuwe linkjes. In totaal duurt het live zetten van een website ongeveer 1.5 uur.

Prototyping

Voor het maken van prototypes voor websites gebruiken we het programma Axure RP. Je ontvangt van ons een linkje zoals http://hocyq0.axshare.com/#p=home. Hier zie je heel toevallig het prototype van de website die je nu voor je hebt. Zoals je ziet, is het niet de mooiste weergave van de website. Het is puur om functionaliteit te definiëren en vanuit mobile first gedachte prioriteit te geven aan de onderdelen.

Een klikmodel is een klikbaar eerste concept van de structuur van je website. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel/welke pagina’s er terug gaan komen en wat er gebeurt als je op een bepaalde button klikt in je website. Hierin kunnen we dan nog aanpassingen doorvoeren zodat de structuur beter wordt en is alles duidelijk voor zowel de klant als voor ons.

Een prototype is een eerste aanzet van een design en gewenste functionaliteiten. Prototypen is een belangrijke fase waaruit moet blijken of klant en opdrachtgever op één lijn zitten. Wanneer alle wensen zijn vertaald naar een grove schets, dan pas zal de volgende fase in gang treden, namelijk ontwerpen.

SEO

Tijdens het ontwikkelen van een website wordt er standaard rekening gehouden met de indexeerbaarheid. Zo zullen belangrijke stukken content in zogenaamde heading tags (H1, H2, H3 enz.) opgenomen worden in de broncode en is er de mogelijkheid om in het content management systeem een pakkende titel en beschrijving in te voeren. Om echt doelgroep/branche specifieke strategieën door te voeren, kunnen we in samenspraak met Haarman Internet Marketing een voorstel op maat doen.

Het SEO optimaliseren van je website is een doorlopend proces. De zoekmachines moeten de kans krijgen om jouw SEO geoptimaliseerde pagina (opnieuw) te indexeren en dat kost nu eenmaal even tijd. Wanneer je kleine aanpassingen gedaan hebt, zullen deze sneller worden opgepakt, de grote kunnen soms maanden duren. Een goede SEO optimalisatie zal na ongeveer drie of vier maanden zijn vruchten afwerpen.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit houdt alles in wat te maken heeft met het beter vindbaar zijn van de website via zoekmachines als Google, Bing en Yahoo.

Webshops

Het systeem dat we gebruiken voor een webshop is afhankelijk van de functionaliteit / de doelen. Wat simpelere webshops met weinig product-opties of een beperkt aanbod bouwen we in WordPress met behulp van de plugin WooCommerce. Als de webshop wat robuuster van functionaliteit gaat worden, dankzij het omvangrijke aanbod, complexe filtering of meertaligheid, bouwen we deze in het systeem Magento.

Meestal wordt er gebruik gemaakt van Payment Service Providers in Nederland. Het biedt online verkopers meerdere manieren om betalingen te regelen. Er zijn meerdere betaalmethodes beschikbaar waaronder de belangrijkste: iDEAL. De tarieven voor iDEAL behoren tot de goedkoopste in de markt. Er zijn een groot aantal Plug-ins en API’s beschikbaar voor een eenvoudige implementatie in webshops.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Mail het ons gerust!