Wij houden van visualisatie, het maken van mooie producten. Dankzij de oprechte band met onze klanten in combinatie met onze expertise, zijn wij vandaag al bezig met wat onze klanten morgen wensen. Je kan dit een vooruitziende blik noemen, wij noemen het liever WEBBERmagic!

Webbermagic in 5 stappen

Wat het woord WEBBERmagic wellicht doet vermoeden, is dat het ontwikkelen van een website een koud kunstje zou zijn. Een knip met de vingers en we toveren een website uit de hoge hoed. Helaas, dat is niet het geval. We kiezen voor een strakke structuur met vaste stappen die ons iedere keer weer naar een mooi eindresultaat brengen.

1
prototyping

Het maken van een prototype, je kent het waarschijnlijk uit een andere branche, maar ook wij maken van iedere site een prototype voordat we beginnen. Een klikmodel, een praatstuk, een leidraad voor de ontwikkeling van de site. Onmisbaar. We vangen in deze fase al veel issues af, weten wat we technisch moeten gaan maken en voor onze klanten is het heel prettig om te weten wat de structuur wordt van de site. Kunnen ze vast content gaan verzamelen, schrijven of creëren, want daar gaat altijd, ja altijd, veel meer tijd in zitten dan je van tevoren zou bedenken.

2
ontwerp

Naast de content, het prototype, de planning, het budget enzo, is er één aspect dat misschien nog wel het belangrijkste is. Het ontwerp. Denk daarbij niet alleen aan mooie plaatjes, zodat je site de meest onderscheidende is op het world wide web, maar denk vooral ook aan specifiek kleurgebruik, de juiste plaatsing van de diverse elementen (foto’s, teksten, knoppen), de vormgeving van de website. Wij hebben het ontwerpen van websites (apps en webapps) en dus het creëren van de meest optimale gebruikservaring, verheven tot kunst. Dus zeker niet “vorm over functie”, maar wel een esthetisch verantwoorde website waar de bezoeker zich voelt als een vis in het water en zijn weg weet te vinden alsof hij er al jaren rondsurft.

3
development

Rome, je kent het wel, met al die wegen die er naartoe lopen? Dat is voor de development van een site niet anders. Zoveel developers, zoveel manieren van ontwikkelen. Niet voor ons, wij proberen vast te houden aan structuur, documenteren, analyseren en optimaliseren onze code. Zo staan we garant voor snelheid, veiligheid en schaalbaarheid van de websites die we maken.

4
go-live

Champagne, eindelijk is het zover. De site gaat live. Een mooie, nieuwe, frisse start voor velen. En dat is ook zo. Het live gaan van een nieuwe site blijft voor ons ook een leuk moment. Samen met de klant weer iets moois neergezet. We plannen zo’n livegang zorgvuldig maar gaan liever niet op vrijdagmiddag aan de server sleutelen. Mocht er onverhoopt toch wat gefixt moeten worden dan willen we dat direct kunnen doen en niet pas na het weekend. 🙂

5
onderhoud

Nadat een site live is gezet en er hard op de trom is geroffeld, terecht, is het zo dat je een website moet onderhouden. Technieken veranderen, geüpdatete browsers en plugins, nieuwe standaarden. Allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat een site niet meer optimaal presteert, er niet meer optimaal uitziet of bijvoorbeeld niet veilig genoeg meer is. Zaken die we middels onderhoud monitoren en aanpassen waar nodig zodat je site altijd up-to-date blijft. Erg belangrijk in de dagelijkse veranderende wereld van het internet.