Magento is een van de meest gebruikte webshop platforms in Nederland! Er zijn talloze koppelingen beschikbaar waardoor jouw Magento Webshop Eindhoven voldoet aan alle wensen die je hebt. Er worden constant nieuwe extensies gemaakt, waardoor Magento ideaal in te zetten is.

Magento is – naast WordPress – een van de meest gebruikte webshop platforms in Nederland! Er zijn talloze koppelingen beschikbaar waardoor jouw Magento Webshop Eindhoven voldoet aan alle wensen die je hebt. Er worden constant nieuwe extensies gemaakt, waardoor Magento ideaal in te zetten is. Het software systeem heeft een open code systeem, waardoor deze makkelijk kan worden aangepast. Ook wat betreft conversie en zoekmachine optimalisatie, is Magento een van de betere systemen.

De voordelen van een Magento webshop

  • Open source. Zoals hierboven ook al benoemd, biedt het open source systeem de mogelijkheid om alles aan te passen naar uw wensen.
  • Talloze (betaalbare!) plugins. Juist omdat zoveel mensen Magento gebruiken als systeem, zijn de plugin prijzen laag en betaalbaar.
  • Honderden templates. Door de populariteit van het systeem, zijn er diverse templates beschikbaar om te gebruiken.
  • Zoekmachinevriendelijk. Magento is zo ingericht dat het systeem SEO vriendelijk is.
  • Het is mogelijk om meerdere webshops vanuit één installatie te beheren. Dus een gezamenlijk voorraadbeheer.
  • Alles is volledig in te richten voor de Nederlandse markt, maar ook prima voor het buitenland (ook binnen één installatie).

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. Doordat het systeem zo groot is, kan het vertraging opleveren voor de website.

Verschil Magento 1 – Magento 2

Magento 2 is een totaal vernieuwde versie van de Magento 1 webshop. Het is dus geen update en betekent dat webshops opnieuw moeten worden gebouwd. Magento 1 gaat ook verdwijnen, waardoor per november 2018 alle shops over moeten zijn gezet naar Magento 2. De verbeteringen zijn:

 1. Snelheid – Een ingebouwde full page cache, een verbeterde datastructuur, lichtere codes en PHP7 ondersteuning zorgen voor een versneld systeem, waarmee het hierboven genoemde nadeel is aangepakt.
 2. Verbeterde checkout – Het afrekenproces is sterk verbeterd en bestaat uit minder stappen.
 3. Verbeterde UX in de backend – De beheeromgeving is vernieuwd waardoor het gemakkelijker bestuurbaar is.
 4. Betere performance – De processen omtrent een groot aantal producten, bestellingen en klanten zijn herschreven en geoptimaliseerd en middels een testingframework kunnen sneller fouten in de code worden gevonden & sneller releases worden gedaan.
 5. Integratie van Google Analytics en Google AdWords.
 6. Standaard responsive design – De weergave en grootte passen zich automatisch aan.
 7. Gebruiksvriendelijke interface – Het is gemakkelijker om je producten aan te passen en/of aanpassingen in het thema te verwerken.

Ook overstappen met je Magento Webshop Eindhoven? Neem contact met ons op!