Magento is een bekend systeem om een webshop te realiseren. Er zijn er talloze te vinden om te gebruiken, maar Magento is zeker een van de bekendste. Het complete pakket wordt aangeboden, van betaalkoppelingen tot voorraadbeheer, facturatie, meertaligheid, valuta en ga zo maar door.

Magento is een bekend systeem om een webshop te realiseren. Er zijn er talloze te vinden om te gebruiken, maar Magento is zeker een van de bekendste. Het complete pakket wordt aangeboden, van betaalkoppelingen tot voorraadbeheer, facturatie, meertaligheid, valuta en ga zo maar door. Het systeem is ontwikkeld door Varien en heeft een open-source / community editie. Ook een enterprise editie is mogelijk, wat voor de grotere webshops een voordeel kan zijn.

 

Hoe populair is Magento?

Magento is gelanceerd op 31 maart 2008 en had binnen een half jaar al ruim een half miljoen downloads. Vier jaar later draaide maar liefst 26% van alle webshops op Magento en werd de community editie maar liefst 4 miljoen keer gedownload. Het systeem bevat veel functionaliteiten en mogelijkheden om ‘out of the box’ webshops op te zetten.

Van Magento 1 naar Magento 2

In november 2018 heeft Magento besloten om de stekker uit versie 1 te trekken. Op dat moment moeten alle Magento webshops dus draaien op Magento 2! Het systeem van Magento 2 zit zeker anders in elkaar dan Magento 2, waardoor het belangrijk is deze overstap goed te maken. Het is een aardige upgrade op alle fronten! Zorg dus dat je goed bent voorbereid.

Terug naar overzicht