Komende tijd vindt er een belangrijke verandering plaats op het gebied van e-commerce. In november 2018 dienen alle Magento shops volledig op Magento 2 te draaien en valt definitief het doek voor Magento 1. WEBBER interactief in Eindhoven helpt je als Magento specialist graag bij de overstap van Magento 1 naar Magento 2!

Wat is Magento?

Magento is een groots online webwinkel platform en wordt ingezet voor webshops en extra (maatwerk) functionaliteiten en wensen. Het e-commerce platform is bekend vanwege de Open Source techniek waarbij je onafhankelijk en niet gebonden bent aan maandelijkse licentiekosten.

Het systeem bestaat uit drie onderdelen, namelijk het Magento systeem, een template en extra extensies. Je kunt klein beginnen en later met verschillende modules uitbreiden. Daarnaast is het mogelijk om meerdere webshops op verschillende domeinnamen te koppelen aan het Magento systeem. Er kan ook een koppeling worden gemaakt aan diverse betalingssystemen en bezorgdiensten. Magento biedt ondersteuning in diverse talen en valuta. Social Media is tevens geïntegreerd in het systeem.

Verschil Magento 1 – Magento 2

Magento 2 is een totaal vernieuwde versie naar een superluxe webshop. Het is geen update en dat betekent dat webshops opnieuw moeten worden gebouwd en extensie-ontwikkelaars moeten extensies opnieuw schrijven. De verbeteringen van Magento 2 zijn:

  1. Snelheid – Een ingebouwde full page cache, een verbeterde datastructuur, lichtere codes en PHP7 ondersteuning zorgen voor een versneld systeem.
  2. Verbeterde checkout – Het afrekenproces is sterk verbeterd en bestaat uit minder stappen.
  3. Verbeterde UX in de backend – De beheeromgeving is vernieuwd waardoor het gebruiksvriendelijker is.
  4. Betere performance – De processen omtrent een groot aantal producten, bestellingen en klanten zijn herschreven en geoptimaliseerd en middels een testingframework kunnen sneller fouten in de code worden gevonden en sneller releases worden gedaan.
  5. Integratie van Google Analytics en Google AdWords
  6. Standaard responsive design – De weergave en grootte passen zich automatisch aan.
  7. Gebruiksvriendelijke interface – Het is gemakkelijker om je producten aan te passen en of aanpassingen in het thema te verwerken.

Wil jij meer informatie en ondersteuning bij de overstap van Magento 1 naar Magento 2? Aarzel niet en vraag vrijblijvend een gesprek aan met onze Magento specialisten! Neem ook een kijkje in onze blog over Magento 2!

Bel nu Mail nu