Zo, de developer mag even uitrusten. Het project is naar zijn mening afgerond, maar eerst eens kijken of zijn collega die de requirements gaat testen er ook zo over denkt…

Ready

De (lead) developer heeft het seintje afgegeven dat het project compleet is, de items in de SCRUM-lijst staan op ’te verifiëren’ en een collega staat klaar voor de briefing zodat er getest kan worden. Deze collega krijgt de eervolle taak om het werk van zijn andere collega eens “lekker af te zeiken”. Nee, we gaan voor opbouwende kritiek en noteren zoveel mogelijk, waardoor het product WEBBER-waardig live kan. In de briefing krijgt de tester te horen waar rekening mee gehouden moet worden en wat de requirements zijn van het project. Om te beginnen wordt een zogeheten ‘Sanity Check’ gedaan.

“A sanity test or sanity check is a basic test to see if the produced material is rational (that the material’s creator was thinking rationally, applying sanity).”

Oftewel, zit het project logisch in elkaar? Of heeft de developer code geklopt als een cowboy zonder rubber duck.

Set

Zodra het project bestempeld is als sane, moet nog blijken of het de Cross Browser & Device Tests ook gaat overleven. We gebruiken hiervoor een checklist waar verschillende elementen de proef op de som gaan nemen op 10 verschillende browsers en devices (“Internet Explorer Desktop Windows” “Google Chrome Desktop Windows” “Mozilla Firefox Desktop Windows” “Opera Destop Windows” “Google Chrome Desktop Mac OS” “Mozilla Firefox Desktop Mac OS” “Safari Desktop Mac OS” “Google Chrome Mobile & tablet iOS” “Safari Mobile & tablet iOS” “Android browser Mobile & tablet Android OS”).

En heel eerlijk, bij Internet Explorer gaan we niet verder terug dan IE9. Tenzij de doelgroep expliciet is: ‘gebruikers die overwegen over te stappen op moderne browsers’.

Go

Developer(s), de tester en uiteraard de klant zijn er klaar voor, alle content staat goed, de pers staat stand-by en het is liefst geen vrijdagmiddag. Moment suprême. We gaan live.

Ben je nu ook zo benieuwd geworden wat wij in deze voor je kunnen betekenen? Dan zouden wij het heel leuk vinden met jou in contact te komen voor een vrijblijvend gesprek! Zoals wij altijd zeggen: gewoon bellen! We bijten meestal niet! 😉

Bel nu Mail nu