Dutch Design Week op Sectie-C

Wie ooit tijdens Dutch Design Week op Sectie-C is geweest, komt bijna met zekerheid terug! Als echte design hub kreeg je op Sectie-C een uniek kijkje in de keuken bij de ontwerper. Het terrein zit vol met open ateliers en studio’s, tuintjes, podia, en exposities binnen en buiten. De unieke samenwerkingen tussen creatieve ondernemers, ontwerpers, artiesten en muzikanten zorgen er elk jaar opnieuw voor dat Sectie-C een echte festival sfeer heeft! Ook dit jaar was er weer volop bedrijvigheid op Sectie-C. Wij geven je hier een kleine opsomming van wat er allemaal te zien was!

Misschien vraag je je af; wat is er dan zo bijzonder aan Sectie-C tijdens de Dutch Design Week? Als je Sectie-C oploopt tijdens de Dutch Design Week voel je het eigenlijk al gelijk. Overal lopen creatieve mensen. Er zijn kampvuren en foodtrucks. De sfeer is ongedwongen en iedereen is welkom. Dat is wat je direct voelt en wat er ook zo bijzonder is aan het Sectie-C terrein.

Op Sectie-C waren weer verschillende initiatieven te zien. Op Sectie-C was afgelopen Dutch Design Week onder andere Wikkelhouse te zien. Met karton als belangrijkste bouwmateriaal is Wikkelhouse een hypermodern, duurzaam huis met uitzonderlijke constructieve sterkte. Dit huis kan eenvoudig opgezet en afgebroken worden. Het is dus niet perse gemaakt om voor langere tijd ergens te blijven staan.

Ook Slow Stories was terug te vinden op Sectie-C. In deze tijd zijn we gewend veel bewegend beeld en video te zien. Alles is hyperactief. Slow Stories wil juist de rust en vrede teruggeven door vertraagd beeld te laten zien aan de bezoekers. Dit zorgt voor ruimte voor eigen interpretatie en voorstelling. Zonder dat direct alles voor je ingevuld wordt.

Buiten kunstenaars en hun werk bewonderen, kon je ook culinair genieten op Sectie-C tijdens de Dutch Design Week. Je kon er namelijk heerlijk genieten van een 3-gangen lunch of diner inclusief bijpassende dranken tussen het werk van een designer. In een creatieve ruimte lunchen of dineren dus!

Dit is nog maar een kleine selectie van de kunstenaars die te bewonderen waren op Sectie-C tijdens de Dutch Design Week. Blickfänger maakte een filmpje met een sfeerimpressie van Sectie-C tijdens de designweek. Benieuwd? Bekijk deze dan hier!

Nieuwsgierig geworden naar Sectie-C tijdens de design week? Kom dan volgend jaar zeker eens een kijkje nemen!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *