Een APK voor je website

Een goede vriend van mij is product- en meubelontwerper, hij bouwt dingen voor mij, dan bouw ik online dingen voor hem. Afgelopen week zaten we in zijn studio en ging het over de werking van hout, hoe een constructie of meubel kan slijten en gereviseerd kan worden. Ik zei hem dat het online eigenlijk niet anders is, tot zijn grote verbazing. Hij was in de veronderstelling dat als een website eenmaal online staat en werkt, het blijft werken. In een ideale wereld misschien!

Toen

Stel je hebt een website in 2005 online gezet. Toentertijd voldeed deze aan de standaarden, en de webbrowsers die je bezoekers gebruikten ook. Niets aan de hand dus. Maar nu, 10 jaar later, zijn de webbrowsers verder ontwikkeld; alle technieken van toen zijn verbeterd, veranderd en/of vervangen. Als iemand je site nu bezoekt, is de kans groot dat ‘ie kapot lijkt te zijn.
Tegenwoordig zijn veel websites ook afhankelijk van websystemen zoals Magento of WordPress, deze ontvangen regelmatig updates om te blijven voldoen aan de veiligheidseisen van het internet en de steeds slimmer wordende hackers.

Het internet bestaat namelijk uit duizenden protocollen, standaarden, browsers en verenigingen die deze ontwikkelen. Door de jaren heen is de techniek achter een website sterk uitgebreid; er is tegenwoordig bijvoorbeeld meer vraag naar nieuwe functionaliteit zoals animaties, intergratie met smartphones (denk bijvoorbeeld aan GPS). Ook webbrowsers zoals Internet Explorer, Firefox en Chrome ontwikkelen zichzelf elke dag verder.

Nu

En natuurlijk naast de techniek verandert de smaak en gedrag van je bezoekers ook. Wat in 1990 echt hip was, is vandaag de dag onderwerp van slechte grappen; dat is online ook niet anders. Ga je niet mee met de trends, kan je website als oubollig afgedaan worden door je potentiƫle klanten. Die eerste indruk wil je niet maken!

Als laatste verandert het internet gedrag van de mens continu, zeker innovaties zoals smartphones en smartwatches veranderen onze houding ten opzichte van internet radicaal. Op dit gedrag kun je inspelen met je website door je inhoud slim te plaatsen, bepaalde teksten of indelingen te gebruiken om je bezoekers bijvoorbeeld naar de afreken-pagina te sturen. Vandaag de dag is het consumentengedrag heel anders dan 10 jaar geleden.

Straks?

En over 10 jaar? Dan ziet het hele internet er waarschijnlijk weer anders uit. Het is bijna een levend organisme; iets dat je moet onderhouden. Niet alleen technisch, maar ook qua marketingdoeleinden, gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid op verschillende apparaten. Daarom hebben we bij Webber het volgende bedacht; een APK voor je website! Stuur ons de link naar je website, dan beoordelen wij ‘m aan de hand van de standaarden van nu en krijg je een vrijblijvend gratis adviesrapport van ons terug.
apksmall

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *