Google Search Console!

We werken regelmatig met Google Search Console! Het helpt mensen die niet veel kennis hebben van de techniek achter een website, om makkelijk inzicht te krijgen in het zoekresultaat. Ideaal, omdat je zo op een simpele manier kunt inspelen op deze nieuwe inzichten. Wij gebruiken het in ieder geval vaak! Benieuwd wat je er mee kunt?

Google Search Console, het klinkt misschien lastiger dan het daadwerkelijk is. Simpel gezegd is het een gratis tool waarmee de aanwezigheid van je website wordt bijgehouden in de zoekresultaten van Google. Het helpt je om je website te begrijpen en daarop in te spelen. Er zijn verschillende mogelijkheden met Google Search Console, die we hier kort toelichten.

Belangrijke berichten van Google

Google gebruikt Search Console om belangrijke berichten door te geven. Het is afhankelijk van je instellingen, maar je kunt aangeven om e-mail notificaties te ontvangen. In dat geval krijg je een mailtje en staat het in Search Console zelf.

Gestructureerde gegevens

Ook wel: rich snippets. Voorheen was dit een redelijk technische handeling om informatie op de website mooier te tonen, dan in de zoekresultaten. Google heeft dus een versimpelde manier bedacht om dit uit te voeren.

HTML verbeteringen

Dit klinkt ingewikkeld, maar is het niet. Eigenlijk betekent het dat met Google Search Console makkelijk content problemen achterhaald kunnen worden. Aspecten die hierbij worden meegenomen zijn: dubbele content, te lange of te korte beschrijvingen, title tags en content die niet te indexeren is.

Zoekverkeer analyseren

Google Search Console is een veelgebruikte tool om zoekverkeer te analyseren. Informatie die je hiermee verkrijgt is:

  • Het aantal klikken
  • Vertoningen
  • CTR
  • Positie

Hierbij kan weer gefilterd worden op zoekopdrachten, pagina’s, landen, apparaten en zoektypes zoals afbeeldingen of video.

Links naar je website

Het aantal externe links naar je website toe, versterkt de kracht van de website. Hoe meer links, hoe beter het effect op de vindbaarheid. Google Search Console maakt inzichtelijk hoeveel links dit zijn. Er zijn verschillende discussies over in hoeverre deze informatie betrouwbaar is. Een belangrijke bron hierbij is Moz, zij lichten de (on)betrouwbaarheid van Google Search Console toe in dit artikel. Interessant dus!

Er zijn nog talloze mogelijkheden meer met Google Search Console. Benieuwd wat WEBBER daarbij kan betekenen voor jullie? Bel of mail ons voor advies.

 

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *