Hoe snel is jouw website?

Google is streng, slim, serieus en de grote online eindbaas. Websites moeten relevant zijn, goede content en de juiste technieken bevatten. Anders doe je tegenwoordig niet meer mee in de online marketingwereld. We lezen en leren bij WEBBER interactief iedere dag over online marketing. Continu komen er artikelen voorbij over ontwikkelingen en trends op dit gebied. Sharing = caring, vandaar dit artikel voor jullie!

Snel, sneller, snelst!

Het is vaak een ondergeschoven kindje in online marketingland, de pagespeed van een website. Maar onderschat het niet, Google vindt het steeds belangrijker dat een website snel is. En veilig, dat ook. Ze hebben dan ook een eigen tool ontwikkeld om te testen hoe goed een website hierop scoort. De gratis SSL-certificaten dragen daarnaast bij om aan te tonen dat jouw website veilig is. De tool om snelheid te meten is testmysite. Wanneer je hierin een website test, word je op verschillende punten gecheckt. En krijg je een fijn adviesrapport(je) in je mailbox.

Wanneer ben je tevreden?

Vaak zijn bedrijven tevreden met het hebben van een goede responsive website en een laadtijd rondom de 1 seconde. Er zijn echter vaak nog een aantal handelingen meer te verrichten om de laadtijd verder te versnellen, op zowel desktop als mobile niveau. Doe je dit niet? Dan is de kans redelijk groot dat je maar ‘matig’ scoort bij Google. Het is een afweging die je moet maken om te kijken hoeveel tijd je hier daadwerkelijk in wil investeren. Google vindt het steeds belangrijker, dus als het aan ons ligt veel tijd. Maar goed, ieder zijn keuze.

Hoe kun je dan hoger scoren?

Hoe hoger je wil scoren, hoe meer tijd de werkzaamheden aan de website vaak kosten. Misschien moeten je afbeeldingen geoptimaliseerd worden. Een relatief simpele handeling, waarmee je de pagespeed score van een 6 naar een 7 tilt. Maar wil je van een 7 naar een 8? Dan is de handeling vaak alweer een stukje lastiger en kost het meer tijd. Het is aan ieder bedrijf zelf om te bepalen met welk niveau ze tevreden zijn. Als het aan Google ligt, gaat natuurlijk iedereen voor de 10!

Moeten we dan altijd braaf doen wat Google zegt?

Ja. Maar, dit is een interessante en vooral begrijpelijke vraag. Google is ontzettend dominant in de online wereld, en dat is niet voor niets. Het medium wordt massaal gebruikt. En waarom wordt het massaal gebruikt? Omdat het zo goed werkt! Google begrijpt wat de gebruiker graag wil, gebaseerd op een gigantische database. Wat je daarom ook altijd goed moet onthouden, is dat je niet je website aanpast voor Google. Maar voor je gebruikers! Google doet wat de gebruiker graag ziet. De snelheid van je website verbeter je dus voor je gebruikers. Iedereen vindt het uiteindelijk fijner om een snelle website te bezoeken, dan een trage.

Wil je graag advies op het gebied van snellere laadtijd? Of online resultaat in het algemeen? We helpen je graag verder!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *