Internetgedrag van de 65-plusser

Je bent nooit te oud om te leren! De 65+ generatie in Nederland verdiept zich natuurlijk ook in de online wereld van nu. Wellicht op een andere manier dan de jongeren. Nieuwsgierig hoe? Google maakte een infographic en wij lichten deze toe.

Het is natuurlijk logisch dat ook de ouderen in Nederland (lees: 65-plussers) steeds meer te weten komen over de digitalisering. Ze zien het bij de kinderen, kleinkinderen en anderen jongeren in hun omgeving. Google deed onderzoek naar dit fenomeen en bracht een interessante infographic uit, met daarin de volgende feiten:

65% van de 65-plussers vindt zichzelf digitaal vaardig. Hiervan wil 1 op de 3 graag ook actief gebruik maken van de mogelijkheden online. Waarom? Omdat ze zien dat internet het leven makkelijker maakt (65%), ze op de hoogte blijven van activiteiten (62%) en meer informatie kunnen vinden over interesses (61%).

Nooit te oud om te leren

Ondanks de wilskracht, vindt de helft van de ouderen het lastig om bij te blijven bij alle technologische ontwikkelingen. Slechts 13% vindt zichzelf daadwerkelijk te oud om het te leren. Over het algemeen vinden mensen ouder dan 75 jaar zichzelf pas langzaamaan te oud om te leren. Maar wat doet de oudere generatie op het internet? Hierbij de top 5 online activiteiten:

  1. Informatie opzoeken (93%)
  2. Internetbankieren (88%)
  3. Nieuwsbrieven lezen (79%)
  4. Reis/route plannen (77%)
  5. Winkelen (75%)

Ze voeren deze activiteiten uit vanaf laptops (62%), telefoons (61%) en/of tablets (61%). Onder de 80-plussers heeft 4 op de 10 gebruikers een smartphone. Hoe jonger de respondent, hoe hoger dit percentage.

Bekijk de onderstaande infographic voor de overige informatie. Wij vonden het in ieder geval een leuk onderzoekje dat het delen waard is!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *