Welk e-mailmarketing platform past bij jouw bedrijf?

Je kent het wel, om de zoveel tijd komt er weer een nieuwsbrief je mail binnen waar je jezelf ooit voor ingeschreven hebt. Handig om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen dat bedrijf. Nederlanders blijven zich dan ook inschrijven voor deze zogenaamde periodieke nieuwsbrieven, en het werkt! Wil jij nou ook jouw klanten met behulp van een periodieke nieuwsbrief op de hoogte houden van wat er gaande is binnen jouw bedrijf? Wij van Webber zetten drie gangbare e-mailmarketing softwareprogramma’s even voor je op een rijtje!

Mailchimp

Mailchip is de gratis variant onder de e-mailmarketing platformen. Het is een eenvoudig programma waarmee je snel nieuwsbrieven maakt en verstuurt. Omdat Mailchimp een webgebaseerde toepassing is hoeft er geen speciale software gedownload te worden. Mailchimp is een handig programma als je 2.000 abonnees of minder hebt, boven de 2.000 abonnees is het namelijk niet meer gratis te gebruiken. Met Mailchimp kun je maximaal 12.000 mails per maand versturen. Wat wel handig is om te weten voor het gebruik van Mailchimp is dat je het niet erg moet vinden om handmatig je klantenlijst samen te stellen. Verder biedt Mailchimp jou een duidelijke en gestructureerde werkomgeving. Ook maakt Mailchimp gebruik van templates die erg makkelijk in gebruik zijn. Mailchimp heeft ook nadelen. Zo kun je met de gratis versie de support alleen bereiken in het Engels en via de mail. Daarnaast wordt Mailchimp in de voettekst van elke verzonden e-mail genoemd. Er zijn ook betaalde varianten van Mailchimp op de markt, deze problemen zouden dan niet voor moeten komen.

Hellodialog

Hellodialog is een e-mailmarketing software die erbij kan helpen dat er meer omzet wordt gecreëerd. Hellodialog maakt gebruik van slimme software en het ervaren team van Hellodialog verleent persoonlijke service aan haar klanten. Als je klant bent bij Hellodialog heb je een jaarlijks abonnement. Dit start vanaf € 395,- per jaar. Het abonnement is maandelijks opzegbaar waardoor je niet voor een jaar direct aan Hellodialog vastzit. Bij het installeren van de software waar Hellodialog gebruik van maakt wordt jouw klantenbestand voor je overgezet en geïmporteerd in je verzendlijst. Ook je nieuwsbrief template wordt voor je ontworpen. Van vele gemakken voorzien dus! Voor groeiende bedrijven is Hellodialog een ideaal platform omdat je wekelijks in contact kan staan met jouw klanten.

Copernica

Copernica is een software die automatische e-mailcampagnes verzendt op basis van gedrag van de klant. Van de drie e-mailmarketing platformen die hier worden besproken, is dit de meest uitgebreide. Copernica is speciaal ontwikkeld voor marketeers. Ook deze software importeert automatisch je e-mailadressen in een databestand, net zoals bij Hellodialog. Om dit systeem te kunnen hanteren is iets meer kennis nodig omdat het programma een traditionelere indeling en vormgeving heeft. Voor de kenners, het geeft een beetje dezelfde beleving als Magento. Het is een geschikt systeem als je dagelijks gebruikt maakt van een vorm van marketing binnen je bedrijf. Het is relatief een duur systeem. Je betaalt namelijk minimaal € 200,- per maand en dit zal oplopen als er meer gebruikers zijn. Veel functies dus, en daar betaal je ook voor!

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *