Feiten & fabels over WordPress

Feiten en fabels, er bestaan er veel omtrent WordPress. Maar, wat is nou wel en wat is niet waar? We leggen het jullie uit!

WordPress, het systeem waar we bij WEBBER – naast Magento – de meeste websites mee bouwen. Het CMS van WordPress bestaat al zo’n 18 jaar en ongeveer 40 procent van alle websites draait er op. Wereldwijd! Dat is dus gigantisch. Ondanks deze grote aantallen, blijven er een aantal hardnekkige fabels in de lucht hangen. Wij helpen ze bij deze uit de wereld.

FABEL – Het WordPress systeem is alleen om mee te bloggen 

Uiteraard is het mogelijk om met het WordPress systeem te bloggen. Maar, er is veel meer mogelijk dan dat! Naast blogs, biedt de service namelijk ook de mogelijkheid om eenvoudige of complexe sites te ontwikkelen, webwinkels, portfolio sites, forums en blogs. De kant-en-klare sites zijn vaak wel ingericht om te bloggen. Maar dit is dus niet het enige!

FEIT – WordPress bezit meer dan 50% van het CMS marktaandeel

Het is waar; meer dan de helft van alle websites met een Content Management Systeem draait op WordPress. Dat is enorm! Zodra je dus in de gaten hebt hoe het CMS van WordPress werkt, kun je voorlopig vooruit!

FABEL – Met WordPress kan iedereen snel en simpel websites bouwen

Zeker niet. Een website is maatwerk. En als het zo simpel was dan bestond WEBBER niet eens ;-). Het is een vak waar tijd in gestoken moet worden en geïnvesteerd wordt in technieken. Er zijn handleidingen voor beginners en gevorderden, maar verwacht niet dat iedereen het zomaar kan.

FEIT – De vriendin van Matt Mullenweg bedacht de naam WordPress

Jep, volkomen waar. Christine Selleck Tremoulet is haar naam en ze was een blogger.

FABEL – Met een backup los je het probleem van een gehackte website op 

Het is vaak zo dat met een backup terugzetten en website inderdaad weer naar behoren werkt. Maar, het wil niet zeggen dat een probleem daadwerkelijk is opgelost. Er zit vaak nog steeds een lek in het systeem, waardoor de website gevoelig blijft voor hacks. Zorg dus dat je meer doet en onderzoekt, dan enkel het terugplaatsen.

FEIT – De overheden gebruiken ook WordPress

Voor het geval je dacht dat WordPress niet veilig genoeg is, dan heb je het mis. WordPress is absoluut veilig genoeg, er draaien wereldwijd talloze websites van overheden op het systeem. De voorzorgsmaatregelen moeten echter wel zelf genomen worden, maar het systeem laat het prima toe.

FABEL – Met WordPress wordt mijn website goed gevonden in Google

WordPress biedt veel mogelijkheden om op een goede manier SEO op te zetten, maar het is niet vanzelfsprekend. Als bedrijf zul je bepaalde acties moeten ondernemen om het zelf goed in te richten. WordPress biedt zeker de tools, maar het uitvoeren moet je zelf doen. Of met hulp van ons ;-).

FABEL – WordPress is een betaald systeem

Nee, zeker niet. WordPress is een open systeem, dat wil zeggen dat iedereen bij de broncode kan. En dat is grrrrratis! Het is echter wel nodig dat je voor hosting en domeinnaam betaalt. De plugins (ruim 50.000 en gratis) zijn handig om de functionaliteiten uit te breiden van WordPress. Ideaal dus. Let wel op met updaten!

 

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *