Wat is SEO Search Engine Optimization / zoekmachine optimalisatie?

SEO is het verbeteren en aanpassen van (mobiele) websites, webshops en apps voor mensen die zoekmachines gebruiken waardoor de vindbaarheid door jouw doelgroep groter wordt.

Zoekmachine-optimalisatie is het actief verbeteren en aanpassen van een (mobiele) website en webshops door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de (mobiele) websites of webshops of app op relevante zoekwoorden vanuit zoekmachines te verhogen.

Wat is SEO nu?

Zoekmachine optimalisatie begint met de vraag ‘wat is jouw doelgroep en wat zijn jouw doelen’ en ‘kan jouw website of webshop deze doelen daadwerkelijk bereiken’? SEO en zoekwoorden gaan hand in hand. Het is heel belangrijk te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep intypt in de zoekmachine als ze op zoek zijn naar iets wat jij te bieden hebt met je bedrijf. SEO verdiept zich in die vraag en probeert in te haken op het zoekverkeer dat het meeste aansluit bij het doel van jouw website of webshop.

SEO start met een analyse van het gerichte zoekverkeer

Er zijn verschillende manieren om te starten met zoekmachine optimalisatie. WEBBER begint altijd met een zoekwoorden onderzoek. We hebben daarvoor diverse tools tot onze beschikking. We kijken naar zoekvolume, belangrijke zoekwoordcombinaties en concurrentie.

Kan SEO u een nummer 1 positie opleveren voor een bepaald zoekwoord?

Het is mogelijk, maar je kunt dat nooit beloven. En als je eerlijk bent; is de nummer 1 positie je doel? Volgens ons gaat het meer over het feit dat SEO jouw website of webshop optimaliseert voor specifiek zoekverkeer. Aansluitend hierop zal je je website of webshop zo moeten inrichten dat we de website bezoekers zo snel mogelijk laten zien waar ze naar op zoek zijn.

Ben je nu ook zo benieuwd geworden wat wij in deze voor je kunnen betekenen? Dan zouden wij het heel leuk vinden met jou in contact te komen voor een vrijblijvend gesprek! Zoals wij altijd zeggen: gewoon bellen! We bijten meestal niet! 😉

Bel nu Mail nu