Video, video, video

Video content is ontzettend belangrijk, wil je weten wat je kunt doen als bedrijf? WEBBER legt uit!

Video is taking over! We horen en vooral zien de laatste tijd niets anders. Stop maar met het schrijven van blogs of traditionele content, start met video. Maar is dat helemaal waar? Moet je echt stoppen met het maken van tekstuele content en je volledig focussen op video? WEBBER interactief duikt wat dieper in de materie en geeft advies!

Waarom video?

Er zijn eigenlijk een aantal simpele redenen, waarom video content van groot belang is. Het eerste punt is dat videocontent langer in het hoofd van de consument blijft hangen. Mensen zijn nou eenmaal snel visueel ingesteld, waardoor een boodschap gemakkelijker wordt onthouden. Daarbij is het bekijken van video vaak een actieve gebeurtenis. Er worden namelijk mails beantwoord, er wordt gesurft over het internet of door je tijdlijn gescrold. Een gebruiker is dus actief en kan direct reageren op een boodschap door naar een website of product te gaan kijken.

Videocontent is duur

Nee, dat is niet waar. Je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt! Betaalbare videocontent is prima te realiseren. De kosten zijn vaak afhankelijk van de manier van produceren. Huur je een professioneel video productiebedrijf in dat met drie man sterk komt filmen? Of ga je zelf aan de slag? Daarin is al een groot verschil in prijs te maken.

Video’s zijn leuk

Met video kun je veel diverse, creatieve content delen. Volledig je eigen draai geven aan een uiting en inrichten hoe je het wenst. Dat maakt dat video een fijn kanaal is om in te zetten hoe je maar wil! Van animatie, GIFjes of een volledige video. Je kunt er allerlei boodschappen in kwijt. Wat je maar wenst!

Tekst versus video

Maar er is eigenlijk maar een grote vraag: neemt video daadwerkelijk tekst over? Komen de copywriters zonder werk te zitten? Nou, op dat laatste kunnen we een vrij helder antwoord geven: nee. Wellicht verandert de soort copy, maar ook bij video zijn teksten, storyboards en scripts nodig. Menig marketeer zegt dat video inderdaad tekst gaat overnemen. Echter zien we het nu nog beide. En voor bijvoorbeeld SEO, ontkom je niet aan tekstpagina’s en blogberichten. Al zal Google ook daar wel weer wat op vinden.

 

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *