Waarom is een goed logo van essentieel belang?

We kunnen wel zeggen dat een logo één van de belangrijkste punten zijn van een bedrijf. Dit is nou eenmaal iets waaraan de mensen je bedrijf kunnen herkennen. Ook wel de eerste introductie van een bedrijf aan consumenten!

Een logo zorgt voor herkenbaarheid en naamsbekendheid van je bedrijf, organisatie of merk. Erg belangrijk dus, maar dan is het wel van belang dat je een sterk logo neerzet.

Een logo bedenken is nog niet zo makkelijk als je denkt, je moet namelijk rekening houden met veel verschillende dingen om ervoor te zorgen dat je logo uniek en sterk is. Gebruik je een woordmerk of een beeldmerk? Of allebei? Allerlei aspecten waaruit jij een keuze moet gaan maken. Wel is het de bedoeling dat je logo voor herkenning zorgt. Dat als mensen jouw logo zien, ook daadwerkelijk meteen jouw bedrijf herkennen. Een voorbeeld hiervan is de McDonald’s, wanneer mensen de gele M zien weten ze meteen dat dit het logo is voor McDonald’s. Iedereen herkent hun, de naamsbekendheid ligt dus erg hoog. En dit kan allemaal komen door één logo!

Je logo is eigenlijk aanwezig op al je communicatie; visitekaartjes, brochures, posters, websites enz. Het is belangrijk dat je logo dan ook aansluit op je doelgroep, deze wil je immers op de juiste manier benaderen. Weet je niet wie je doelgroep is en hoe je deze moet bereiken? Bekijk dan eens ons blog over hoe je nu de juiste doelgroep bereikt!

Wil je juist een heel professioneel logo? Of toch speelser? Het kan allebei! Het laat zien wat jouw bedrijf wil uitstralen. Kies en maak daarom iets wat ook bij jullie bedrijf/visie past.

Uiteindelijk zorgt een goed logo voor vertrouwen. Vertrouwen die je krijgt wanneer je het logo ziet en herkent. En, dat is toch uiteindelijk wat je wilt bereiken? Als consumenten jouw logo zien dat ze dan een bepaald gevoel krijgen.

Ben jij opzoek naar iemand met een creatief brein die voor jouw bedrijf een mooi logo kan ontwerpen? Dan kunnen wij van WEBBER jou hier zeker in verder helpen! Neem eens contact met ons op; 040-2368010 en kijk wat wij voor jou kunnen betekenen.

Reageren?

Wij vinden het leuk om te weten wat anderen van onze berichten vinden dus wees niet bang om te reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *