Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google, waarmee je de aanwezigheid van de site in de zoekresultaten van Google kunt monitoren.

Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google. Hiermee kun je de aanwezigheid van de site in de zoekresultaten van Google monitoren. Het is niet verplicht om je aan te melden voor Search Console. Wanneer je dit wel doet kun je inzicht krijgen in hoe Google je site rankt zodat je de prestaties van de site in de zoekresultaten kunt verbeteren. Hieronder vind je een overzicht over hetgeen je kunt monitoren met Google Search Console:

  • Zoekopmaak – Google gaat dieper in op hoe jouw website in zoekresultaten wordt weergegeven. HTML verbeteringen komen tevens aan het licht.
  • Zoekverkeer – Zoekwoorden en links naar je website kun je checken.
  • Google-index – Het indexeren van pagina‚Äôs en het woordgebruik op de website kun je controleren. Je kunt achterhalen of er geblokkeerde bronnen zijn waardoor Google de website niet goed kan indexeren.
  • Crawlen – Crawlfouten, 404 errors, server errors worden zichtbaar. Daarnaast kun je een sitemap toevoegen.
  • Beveiligingsproblemen – Indien een website is gehackt geeft Google Search Console je informatie over wat er aan de hand is en mogelijke oplossingen.
Terug naar overzicht