Bij een website worden h1 en h2 koppen gebruikt, ook wel heading tags genoemd. Goed voor SEO en leesbaarheid.

Niet alleen bij een boek wordt er gebruik gemaakt van hoofdstukken, paragrafen en subparagrafen, maar ook bij een website. Bij een website worden deze ‘’Heading Tags’’ genoemd. Deze bestaan meestal uit kop 1, kop 2 en kop 3. Google maakt met behulp van deze Heading Tags een inschatting waar de pagina over gaat.

H1 Header tag (kop 1)

De H1 tag, ook wel Header tag genoemd, is de eerste kop van een pagina. In systemen als bijvoorbeeld WordPress is dit tevens de title tag, oftewel de hoofdkop, van de tekst. Niet alleen voor zoekmachine optimalisatie, maar ook voor je bezoekers is het slim om een originele titel te verzinnen die aangeeft waar de gehele tekst over gaat. Wil je de titel SEO waardig hebben, zet dan je belangrijkste zoekwoord erin. Dit zorgt ervoor dat Google je pagina linkt aan het betreffende zoekwoord en ervoor kan zorgen dat je beter gaat scoren in de zoekresultaten van zoekmachines.

H2 tag (kop 2)

Om structuur aan te brengen in je teksten en aan te geven waar de verschillende onderdelen over gaan, voeg je H2 tags toe. Deze worden ook wel tussenkoppen genoemd. De H2 moet tevens pakkend zijn en de lading tekst dekken van de alinea. Het is slim om ook in H2’s zoekwoorden te verwerken. Indien er binnen H2 weer een apart stukje wordt geschreven of er een opsomming is, dan wordt dat een H3.

Terug naar overzicht