Wellicht overbodig om toe te lichten anno 2017, maar toch: social media. Alle online platformen die er voor zorgen dat online interactie bestaat.

Wellicht overbodig om toe te lichten anno 2017, maar toch: social media. Alle online platformen die op wat voor manier dan ook zorgen dat er (sociaal) contact ontstaat tussen mensen. Het kan gaan om groepen, individuen, voor de fun of voor business. Bekende kanalen zijn:

  • Facebook – Hét online platform op het gebied van sociale connecties. Een eigen profiel kan volledig worden ingericht met foto’s, vrienden, evenementen, een biografie, profielfoto, omslagfoto, berichten en een chatbox. Ga zo maar door! De mogelijkheden zijn eindeloos, waarbij ook adverteren een optie is.
  • Instagram – Een online fotoboek van met foto’s van een filter, of niet. #nofilter. Hierbij is ook het volgen van verschillende mensen mogelijk en ook adverteren kan. Tegenwoordig is Instagram een onderdeel van Facebook en daarmee makkelijk te koppelen.
  • LinkedIn – Online netwerk opbouwen met collega’s? Of mensen uit hetzelfde vakgebied? LinkedIn is een zakelijk platform en gericht op B2B. Veel gebruikt ook door werkzoekende en werkgevers.
  • Pinterest – Een eigen bord vol afbeeldingen en producten die je mooi vindt. Dat is Pinterest! Het re-pinnen van mooie plaatjes op een eigen tijdlijn. Volledig onder te verdelen per categorie die je belangrijk vindt.
  • Twitter – In korte berichten van max 140 tekens een boodschap verspreiden. Door middel van hashtags bereik je de juiste doelgroep.

Terug naar overzicht