WordPress is een makkelijke en toegankelijke manier om jouw website te beheren en vorm te geven. Het is makkelijk in gebruik en als je content wil aanpassen heb je het gevoel dat je in een Word document zit te werken. Hoe zit het dan met het design van een WordPress website? Kun je dit dan wel personaliseren? Ja, dat kan zeker!

Er zijn 4 manieren om het design van jouw website vorm te geven

  1. Je kan het design van jouw website laten maken door een professioneel webdesign bureau, zoals wij van WEBBER. Wij luisteren naar jouw wensen en maken het thema op maat zodat je website een en al eigenheid uitstraalt.
  2. Je kan een professioneel thema kopen bij een website’s, zoals ThemeForest.net.
  3. Je kan een gratis thema installeren, dit kan via het dashboard van WordPress.
  4. Je kan er zelf een maken, maar dit is alleen aan te raden voor wiegoed thuis is HTML, CSS en PHP.

Wat is een WordPress thema?

Eigenlijk is een WordPress thema niet meer dan een reeks bestanden die jouw website vormgeven. Dit thema geeft aan hoe jouw website eruit komt te zien.

Een thema in WordPress bestaat standaard uit een aantal bestanden. Hoe ingewikkelder het thema, hoe meer bestanden dit zijn. Er zijn bestanden waarvan ieder thema standaard gebruik moet maken, zoals een CSS-bestand. CSS (Cascading Style Sheets) bepaalt bij 90% van de websites de lay-out en opmaak. Naast het CSS-bestand heeft ieder thema ook standaard een header.php-bestand, index.php-bestand én het bestand footer.php.

Wat kan WEBBER hierin voor je doen met WordPress?

Natuurlijk kunnen wij van WEBBER op dit gebied heel veel betekenen voor jou als ondernemer. Bij WEBBER maken we unieke custom made templates voor WordPress. In tegenstelling tot veel andere bedrijven maken wij geen gebruik van gekochte templates. De templates die we bij WEBBER maken zijn dus op maat gemaakt. Deze zijn altijd zo gemaakt dat ze aangepast zijn op jouw persoonlijke wensen. Wij proberen zo goed mogelijk te luisteren en de sfeer die jij wil uitdragen met jouw bedrijf te begrijpen. Kleurgebruik, lettertype, uitlijning, dit heeft hier allemaal mee te maken. Met onze creativiteit en jouw eigen input komt er altijd een op maat gemaakt design uit. Je kunt jouw boodschap dus op jouw unieke manier duidelijk overbrengen aan je klant.

Bel nu Mail nu