Dit is altijd het moment waar de developer zijn hoge hoed tevoorschijn pakt en zijn koffie gaat converteren in code.
Zodra het prototype en het design van een project goedgekeurd zijn, beginnen we met het opzetten van het content management systeem; het development kan beginnen! De developer kijkt goed naar het prototype en ontwerp, en definieert dan de verschillende pagina templates, type pagina’s en alle losse velden in het CMS. De content manager kan dan inloggen en alvast beginnen met het aanmaken van de pagina’s, opbouwen van het menu en het invoeren van tekst en afbeeldingen. De developer kan synchroon die verschillende velden uit het CMS ophalen in de codering en omringen door HTML tags om deze vervolgens te stijlen middels het stylesheet bestand. Het mooiste is altijd als de content manager en developer op hetzelfde moment klaar zijn :)!
Development in de praktijk: HTML
<html>
<body>
<section class="what-is-this">
<ul>
<li><strong>Wat</strong> zijn al deze <em>gekke tekens</em>?</li>
</ul>
</section>
</body>
</html>
Ja, wat betekenen die gekke tekens hierboven? Je kijkt nu naar een stukje HTML. Een website bestaat eigenlijk uit een verzameling van enen en nullen, gegenereerd door programmeertalen, omgezet naar HTML, vormgegeven door cascading style sheets, geïnterpreteerd door web browsers en uiteindelijk gemaakt met als doel om informatie uit te wisselen tussen twee partijen. Meestal zijn dat de zender (website) en ontvanger (gebruiker). Het komt ook voor dat de communicatie twee kanten op gaat. De developer is verantwoordelijk voor het opzetten en behouden van deze communicatiestroom.
Ben je nu ook zo benieuwd geworden wat wij in deze voor je kunnen betekenen? Dan zouden wij het heel leuk vinden met jou in contact te komen voor een vrijblijvend gesprek! Zoals wij altijd zeggen: gewoon bellen! We bijten meestal niet! 😉
Bel nu Mail nu