WordPress inzetten als development tool is een goede keuze. Benieuwd waarom?

WordPress is een van de meest bekende opensource, vrije weblog software. Ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar inmiddels door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. Het is het meest gebruikte content management systeem, zo ook door ons! Een groot deel van de websites van WEBBER interactief draait ook op dit systeem.  Het systeem maakt gebruik van de programmeertaal PHP en per installatie is één weblog te beheren. Liever een meervoudige installatie? Kies dan voor de WordPress Multi User installatie. Inhoud kan op eenvoudige wijze worden gewijzigd, zonder dat daar veel technische kennis voor vereist is.

Opzet WordPress

WordPress biedt natuurlijk talloze functionaliteiten waarmee je de standaard templates kan uitbreiden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in thema’s, plug-ins en widgets. Je kunt meerdere thema’s installeren en hierin wisselen. Een thema wordt geïnstalleerd via het dashboard of door het te uploaden via FTP. Een andere mogelijkheid om functionaliteiten toe te voegen is via plug-ins. Een plug-in is een populaire mogelijkheid om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan WordPress. Ter indicatie, in 2016 waren er meer dan 43.000 plug-ins beschikbaar in de WordPress database. Tot slot zijn er nog widgets. Widgets zijn kleine functionaliteiten die gebruikers op hun website, -sidebar en -footer kunnen zetten door middel van een drag & drop systeem. Dit zijn kleine extra functies, zoals een slideshow,  zoekbalk, blog archief of een inschrijfformulier voor een nieuwsbrief.

WordPress Eindhoven

Werkzaam in of rondom Eindhoven? Toe aan een nieuwe website voor jouw bedrijf? Voor het opzetten van een goedwerkende website, werkt WEBBER met WordPress. Een website is een belangrijk platform om een consument in aanraking te laten komen met je product of dienst. Een eerste indruk moet goed zijn. Een website moet dus niet alleen mooi zijn, maar ook gebruiksvriendelijk en duidelijk. Zo is snelheid bijvoorbeeld ook belangrijk. Bedenk maar eens hoe je reageert op een trage website? Dan klik je vaak direct weer weg. Bij WEBBER weten we wat de facetten zijn voor een goede website en helpen je graag hiermee verder.

Wil je graag een nieuwe webshop opzetten? Dan maken we vaak gebruik van Magento 2.  Heb je een Magento webshop in omgeving Eindhoven? Dan helpen we je graag met de overgang.

Bel nu Mail nu